Historie

historie

DON QUI-JOHN

Op 28 april 1998 zijn de deuren van Don Qui-John geopend. Na een ingrijpende verbouwing van, wat toen de ‘Jonkvrouwe’ heette, was Princenhage een eetcafé rijker. De oorspronkelijke starter was John Sprenkels, maar al snel werd Ben Sprenkels mede-eigenaar.

Van eetcafé naar restaurant
Na een aantal interne aanpassingen zijn we culinair steeds een stapje verder gegaan en gegroeid van een eetcafé naar een echt restaurant. De keuken werd vergroot en de kaart steeds uitgebreider.

In juni 2001 was het tijd voor uitbreiding. Ben ging alleen verder met Don Qui-John en zijn broer nam elders een restaurant over.

Inmiddels heeft John 2 pannekoeken huizen, een in Den Hout en een in Zundert. Kijk gerust eens op https://koeckers.nl/.

Uitbreiding van de Gasterij
Don Qui-John was tot 2007 een klein restaurant waar geen plaats was aan de bar om even te wachten op een tafeltje. Toen we de mogelijkheid kregen om het pand naast ons (voorheen Foto Studio Van Unen) erbij te betrekken, hebben we geen moment getwijfeld. We kregen bijna tweemaal zoveel zitplaatsen én een gedeelte waar geborreld kon worden. Een droom kwam uit!

Doorgegroeid
De Gasterij is inmiddels meerdere keren veranderd. Steeds hebben we het interieur aangepast aan de huidige tijd. Steeds weer nieuwe, frisse kleuren en designs op de muren, nieuwe menukaarten, cocktailkaart en ga zo maar door. Kortom. We blijven altijd up to date!

nieuwe

uitdagingen

De Aogse Markt

Na 17 jaar kreeg Ben een nieuwe uitdaging op zijn pad. Samen met zijn compagnon Will Hense opende  hij op vrijdag 26 juni 2015 Bier & Eetlokaal De Aogse Markt schuin tegenover Don Qui-John, op de Haagsemarkt 5. In dit eet- en bierlokaal kun je terecht voor de beste spareribs of een hamburger uit de Josper; een op houtskool gestookte oven. Genieten van een enorm bierassortiment (altijd meer dan 250 verschillende bieren in huis) en voel je welkom op een van de grote terrassen (voor en achter).

Vergeet niet de bierkelder te bezoeken. Zeer de moeite waard. Kijk maar eens op www.aogsemarkt.nl

De Friettent

Vrijwel naast gasterij Don Qui-John is op de Haagsemarkt 16 in het prachtige oude hoekpand een lekkere verse authentieke Friettent geopend, genaamd simpelweg ‘De Friettent’. Hier worden verse frietjes authentiek gemaakt, is er een ruim assortiment snacks (ook zelfgemaakte) en kun je zelfs terecht voor heerlijke schotels, softijs/milkshakes of voor de echte liefhebben, de High Friet!

www.defriettent.com

Het Roode Hert

Recht tegenover Gasterij Don Qui-John, op Haagsemarkt 34 zit Herbert Het Roode Hert.

Deze prachtige zaak is het oudste café van Breda en omstreken. Dit dateert uit 1518 en inmiddels een begrip geworden in Princenhage. Voor een kopje koffie met gebak, tot grote feesten en partijen, zelfs een vergadering, het kan allemaal in het Roode Hert. Een klassieker, en wat voor een!

Sinds 22 september 2019 hebben we deze zaak overgenomen van Piet en Anneke de Jong.

www.herberghetroodehert.nl