Historie

Don Qui-John

historie

DON QUI-JOHN

Op 28 april 1998 zijn de deuren van Don Qui-John geopend. Na een ingrijpende verbouwing van, wat toen de ‘Jonkvrouwe’ heette, was Princenhage een eetcafé rijker. De oorspronkelijke starter was John Sprenkels, maar al snel werd Ben Sprenkels mede-eigenaar

Van eetcafé naar restaurant
Na een aantal interne aanpassingen zijn we culinair steeds een stapje verder gegaan en gegroeid van een eetcafé naar een echt restaurant. De keuken werd vergroot en de kaart steeds uitgebreider.

In juni 2001 was het tijd voor uitbreiding. Ben ging alleen verder met Don Qui-John en zijn broer nam elders een restaurant over.

Uitbreiding van onze gasterij
Don Qui-John was tot 2007 een klein restaurant waar geen plaats was aan de bar om even te wachten op een tafeltje. Toen we de mogelijkheid kregen om het pand naast ons (voorheen Foto Studio Van Unen) erbij te betrekken, hebben we geen moment getwijfeld. We kregen bijna tweemaal zoveel zitplaatsen én een gedeelte waar geborreld kon worden. Een droom kwam uit!

Restyling
In oktober 2016 is Gasterij Don Qui-John volledig gerestyled. Nieuwe, frisse kleuren en designs op de muren, de tafels en bar werden lichter van kleur, nieuwe kleding voor de medewerkers in de bediening, een compleet nieuw, trendy servies en een klein ‘winter’-tuintje aan de achterkant zorgen ervoor dat je even het gevoel krijgt in een ander restaurant te zitten.

nieuwe

uitdaging

Na 17 jaar kreeg Ben een nieuwe uitdaging op zijn pad. Samen met zijn compagnon Will Hense opende  hij op vrijdag 26 juni 2015 Bier & Eetlokaal De Aogse Markt schuin tegenover Don Qui-John. In dit eetcafé kunt u terecht voor de beste spareribs of een hamburger uit de Josper; een op houtskool gestookte oven.